
6
מנות
10 דק'
20 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
פסטו הוא דרך נהדרת להוסיף כמות נדיבה של ירוקים לתפריט. בין אם משתמשים בתרד, ארוגולה או בבזיליקום המסורתי יותר, הרוטב הזה מכיל הכול. למרות שהוא יחסית עשיר בקלוריות, הוא מלא בערכים תזונתיים ובטעמים שאפשר להינות מהם במתינות.
כדי להפוך את המנה לנטולת גלוטן, ניתן להחליף את הפנה בזוקיני חתוך לרצועות דקות (זודלס).
מצרכים
- 2 כוסות ארוגולה
- 1/3 כוס פרמזן מגורד
- 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה,
- 1/4 כוס אגוזי מלך
- 1 שן שום
- 1/4 כפית מלח גס
- מיץ מלימון אחד
- 450 גרם פסטה פנה מחיטה מלאה לא מבושלת
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה 2 שיני שום
- 2 שאלוטים (אופציונלי)
- 2 כוסות עגבניות טריות קצוצות
- 2 כוסות פרחי ברוקולי טריים או קפואים (ללא הפשרה)
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
פסטו: במעבד מזון או בלנדר, טוחנים יחד ארוגולה, פרמזן, שמן זית, אגוזי מלך, שום, מלח ומיץ לימון עד לקבלת מרקם חלק. מניחים בצד.
פסטה: מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה ומבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה עד למרקם אל דנטה.
בינתיים, מחממים מחבת עמוקה ורחבה על אש בינונית-גבוהה.
מוסיפים שמן זית, שום ושאלוטים, ומטגנים כ-1 דקה עד שמתחיל לשחרר ריח.
מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד שהן מתחממות היטב.
מוסיפים את הברוקולי, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עד שהפסטה מוכנה.
מסננים את הפסטה (לא שוטפים), שומרים בצד כוס ממי הבישול, ומוסיפים את הפסטה למחבת עם העגבניות.
מוסיפים מעל את הפסטו, מכבים את האש, ומערבבים היטב, תוך הוספת מי הפסטה לפי הצורך עד שהרוטב עוטף את הפסטה בצורה אחידה.
מקשטים בפלפל שחור גרוס טרי ומגישים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
ערכיים תזונתיים: קלוריות: 470, פחמימות: 63 גרם, כולסטרול: 5 מ"ג, שומן: 21 גרם, סיבים תזונתיים: 9 גרם, חלבון: 14 גרם, נתרן: 117 מ"ג, סוכר: 5 גרם.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!