האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך

6

מנות

זמן הכנה:
10 דק'
זמן הכנה כולל:
20 דק'

רמת קושי: קלה

חלבי

פסטו הוא דרך נהדרת להוסיף כמות נדיבה של ירוקים לתפריט. בין אם משתמשים בתרד, ארוגולה או בבזיליקום המסורתי יותר, הרוטב הזה מכיל הכול. למרות שהוא יחסית עשיר בקלוריות, הוא מלא בערכים תזונתיים ובטעמים שאפשר להינות מהם במתינות.

כדי להפוך את המנה לנטולת גלוטן, ניתן להחליף את הפנה בזוקיני חתוך לרצועות דקות (זודלס).

מצרכים

פסטו
  • 2 כוסות ארוגולה
  • 1/3 כוס פרמזן מגורד
  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה,
  • 1/4 כוס אגוזי מלך
  • 1 שן שום
  • 1/4 כפית מלח גס
  • מיץ מלימון אחד
פסטה
  • 450 גרם פסטה פנה מחיטה מלאה לא מבושלת
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה 2 שיני שום
  • 2 שאלוטים (אופציונלי)
  • 2 כוסות עגבניות טריות קצוצות
  • 2 כוסות פרחי ברוקולי טריים או קפואים (ללא הפשרה)
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

1.

פסטו: במעבד מזון או בלנדר, טוחנים יחד ארוגולה, פרמזן, שמן זית, אגוזי מלך, שום, מלח ומיץ לימון עד לקבלת מרקם חלק. מניחים בצד.

2.

פסטה: מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה ומבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה עד למרקם אל דנטה.

3.

בינתיים, מחממים מחבת עמוקה ורחבה על אש בינונית-גבוהה.

4.

מוסיפים שמן זית, שום ושאלוטים, ומטגנים כ-1 דקה עד שמתחיל לשחרר ריח.

5.

מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד שהן מתחממות היטב.

6.

מוסיפים את הברוקולי, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עד שהפסטה מוכנה.

7.

מסננים את הפסטה (לא שוטפים), שומרים בצד כוס ממי הבישול, ומוסיפים את הפסטה למחבת עם העגבניות.

8.

מוסיפים מעל את הפסטו, מכבים את האש, ומערבבים היטב, תוך הוספת מי הפסטה לפי הצורך עד שהרוטב עוטף את הפסטה בצורה אחידה.

9.

מקשטים בפלפל שחור גרוס טרי ומגישים.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

ערכיים תזונתיים: קלוריות: 470, פחמימות: 63 גרם, כולסטרול: 5 מ"ג, שומן: 21 גרם, סיבים תזונתיים: 9 גרם, חלבון: 14 גרם, נתרן: 117 מ"ג, סוכר: 5 גרם.

מתכונים נוספים

ספגטי מחיטה מלאה עם גבינת עזים

פטוצ'יני אלפרדו עם אפונה

פסטה פפרדלה עם חמאה חומה, צימוקים וקייל מוקפץ

פסטה אלפרדו בגירסה בריאה יותר

פסטה מוקרמת כמו במסעדות

סלט פסטה עם אורזו, עגבניות וגבינת פטה

פסטה רוזה בסיר אחד

פסטה פפרדלה ברוטב שמנת סלמון ושום שמיר

פסטה שמנת טריאקי

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן