דילוג לתוכן

האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

פסטה פאייה במחבת אחת

4-6 מנות

זמן הכנה:
10 דק'
זמן הכנה כולל:
32 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

ארוחת דג ופסטה שמכינים במחבת אחת ותוך 30 דקות היא כבר בצלחת. פידואה, מנה פופולרית מהמטבח הספרדי-איברי, היא למעשה פאייה על בסיס פסטה קלויה במקום אורז. קליית הפסטה למשך כמה דקות מעניקה לה טעם אגוזי עדין ומשפרת את טעמה, ומקצרת את זמן הבישול בחצי.

 

מצרכים

  • שמן זית כתית מעולה
  • 450 גרם ספגטי יבש, שבור לחתיכות באורך 5–7 ס"מ
  • 2 פלפלים אדומים קלויים, פרוסים
  • 1 בצל סגול בינוני, פרוס דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס עגבניות חתוכות משימורים או 3 עגבניות טריות, קצוצות
  • 1 כף גדושה פפריקה מעושנת
  • קורט פתיתי צ'ילי גרוס
  • קורט חוטי זעפרן (לא חובה)
  • 4 פילטים של הליבוט או קוד (בקלה) כ-170 גרם כל אחד, חתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ
  • 1/2 4 כוסות ציר ירקות
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • לקישוט: פרוסות לימון ופטרוזיליה שטוחה קצוצה

אופן ההכנה

1.

מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית כתית מעולה על אש בינונית. מוסיפים את הפסטה ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 1–2 דקות עד שהיא משחימה קלות.

2.

מוסיפים למחבת את הפלפלים, הבצל, השום, העגבניות, הפפריקה, פתיתי הצ'ילי, הזעפרן, הדג, הציר, המלח והפלפל.

3.

מכסים ומבשלים במשך 10–15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפסטה מוכנה והנוזלים נספגו ברובם. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.

4.

מגישים בזהירות ישירות מהמחבת או מעבירים לכלי הגשה. מקשטים בפרוסות לימון ופטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

ספגטי מחיטה מלאה עם גבינת עזים

פטוצ'יני אלפרדו עם אפונה

פסטה עם ירקות בסגנון אסייתי במחבת אחת

פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה