האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

פסטה פפיונים עם טופו

4

מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
40 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

בישול הטופו ישירות ביין הלבן יוצר טעם עמוק ומעודן. אני נהנית מהטעמים של יין לבן יותר מאשר יין אדום בבישול, מכיוון שהם עמוקים אך לא כבדים! אפשר להחליף את הטופו בעוף לטעם עמוק יותר.

מצרכים

  • 1 חבילה פסטה חיטה מלאה בצורת פפיון, מבושלת אל דנטה
  • 1 קופסה טופו יציבה ,חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח גס
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כוסות יין לבן
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 קופסה עגבניות שרי
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות רסק עגבניות אורגני
  • 2 כוסות עלי בייבי תרד
  • 2 כוסות עלי בזיליקום טריים ללא הגבעולים

אופן ההכנה

1.

מחממים ווק או מחבת טפלון גדולה על חום גבוה. מייבשים את הטופו ומפזרים עליו מלח באופן שווה.

מוסיפים 2 כפות שמן זית למחבת , וכשהשמן חם, מוסיפים את הטופו.

צורבים את קוביות הטופו במשך 5 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת.

2.

מוסיפים למחבת את הבצלים, העגבניות, השום ו-1/4 כוס יין. משתמשים בכף עץ כדי לגרד את כל החלקים החומים שבתחתית המחבת.

מבשלים 5 דקות, או עד שהבצל מזהיב, תוך ערבוב מדי פעם.

3.

מוסיפים את שאר היין, רסק העגבניות ואת הטופו חזרה למחבת. מנמיכים את החום לבינוני, מכסים ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי, בערך 20-25 דקות. מכבים את האש.

4.

מוסיפים את הפסטה, התרד, כף שמן זית ואת עלי הבזיליקום הטריים ומערבבים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

אפשר להשתמש בעגבניות גדולות במקום עבניות שרי, אבל לחתוך אותן מראש.

זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.

מתכונים נוספים

ספגטי מחיטה מלאה עם גבינת עזים

פטוצ'יני אלפרדו עם אפונה

פסטה עם ירקות בסגנון אסייתי במחבת אחת

פסטה פאייה במחבת אחת

פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך

רוטב פסטה

פסטה פפרדלה עם חמאה חומה, צימוקים וקייל מוקפץ

פסטה אדומה שילדים אוהבים

פסטה אלפרדו בגירסה בריאה יותר

פסטה מוקרמת כמו במסעדות

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן