
מנות
זמן הכנה:
12 דק'
12 דק'
זמן הכנה כולל:
30 דק'
30 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
כך תהפכו פסטה שמנת לדבר הכי מדובר בשולחן!
מכינים את המתכון המקורי שלי לפסטה מוקרמת , ומשדרגים לפסטה שמנת טריאקי ( אפשר גם להכין יום למחרת מהשאריות :)
מצרכים
- 1/2 חבילת פסטה (באיזה צורה שאוהבים), מבושלת
- 2 כפות חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 5 שיני שום כתושות טרי / מגורד דק
- 2 כפות קמח
- 1/4 כוס יין לבן חצי יבש
- 2 כוסות חלב, מחולק
- 1 שמנת מתוקה 32% (ניתן להמיר בשמנת לבישול)
- 2 כפות אבקת מרק פטריות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית תבלין בזיליקום
- מעט אגוז מוסקט
- 1/4 כוס רוטב טריאקי
- 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1/4 כוס סילאן
- 8 עגבניות שרי, חצויות
- 1 בצל סגול , קצוץ דק (לא חובה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אופציונאלי: מספר עלי בזיליקם או תבלין בזיליקום
אופן ההכנה
1.
בסיר בינוני שמים את החמאה, שמן זית, ושום כתוש.
2.
מדליקים את האש ומטגנים את השום (נזהרים שלא יישרף).
3.
מוסיפים את הקמח ומערבבים מספר שניות נוספות.
4.
מוסיפים את היין, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה .
מערבבים כ-2 דקות.
5.
מוסיפים לסיר את החלב והשמנת המתוקה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עד לרתיחה (יש לשים לב שלא יגלוש).
6.
כשרותח, מוסיפים את התבלינים ואבקת המרק ומערבבים.
7.
מוסיפים את שאר המצרכים, ותביאים לרתיחה תוך כדי עירבוב מתמיד.
8.
מבשלים מכוסה על אש נמוכה 5 דקות נוספות.
מגישים חם, ניתן לעטר עם עלי בזיליקום לפני ההגשה.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!