
4
מנות
10 דק'
30 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
הפריטטה מעולה כארוחת בוקר או ערב מהירה ובריאה. מומלץ להגיש עם פיתה קלויה ומרק או סלט.
המנה הזו מעולה גם למחרת—קרה, ישירות מהמקרר.
ביצים הן באמת מאכל שמתאים לכל זמן. הן עשירות בחלבון ובוויטמינים חיוניים כמו B12, זולות ונמצאות בדרך כלל בבית. במתכון הזה אנו מוסיפים תרד לברזל נוסף ובזיליקום לטעם ולנוגדי חמצון.
מצרכים
- 2 כפות חמאה
- 1 בצל אדום בינוני, קצוץ גס
- 1 פלפל אדום בינוני, ללא גרעינים וקרום, קצוץ גס
- 10 ביצים גדולות
- 1/2 כפית מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ
- 280 גרם תרד קפוא, מופשר וסחוט היטב (אופציונלי)
- 1/3 כוס גבינת פטה מפוררת
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-190 מעלות.
ממיסים חמאה במחבת סוטז' בקוטר 25 ס"מ שמתאימה לשימוש בתנור, על חום בינוני.
מטגנים את הבצל והפלפלים בחמאה במשך 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
בקערה גדולה טורפים את הביצים עם המלח, הפלפל, הבזיליקום והתרד (אם משתמשים).
יוצקים את תערובת הביצים למחבת. מבשלים עד שהקצוות מתחילים להתייצב, כ-3 דקות.
מפזרים את גבינת הפטה מעל הביצים.
מעבירים את המחבת לתנור ואופים במשך 20 דקות, או עד שהפריטטה תפוחה וזהובה.
בעזרת מגבת עבה, מנערים את המחבת כדי לוודא שהתערובת יציבה ולא נוזלית. הפריטטה תתפח מעט ותשחים קלות בחלקה העליון כשהיא מוכנה.
מצננים את הפריטטה במחבת על רשת למשך כ-10 דקות. מניחים צלחת מעל המחבת, הופכים את הפריטטה על הצלחת וחותכים למשולשים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!