
זמן הכנה
15 דק
זמן כולל
30 דק
רמת קושי: קלה
חלבי
את הצ’ורוס הכרתי האמת בפסטיבל אוכל בגיל 10!
כשהוא עוד לא היה כזה סטייל בארץ…
טעמתי אותו ומאז נשבתי בקסמיו רק שלא ידעתי איך קוראים לו ובמשך שנים קראתי לו מקלות קינמון מטוגנים!
היום כשכמעט בכל מסעדה בארץ הוא חלק מהתפריט הגיע הזמן שהוא יהיה גם חלק מהמטבח שלכם !
קל פשוט וטעים!
מצרכים
- 170 מל מים
- 150 גרם חלב
- 100 גרם חמאה
- 30 גרם סוכר
- 4 גרם מלח
- 1 כף תמצית וניל
- 190 גרם קמח
- 3 ביצים
- 250 גרם סוכר
- שמן לטיגון
- 2 כפות קינמון
אופן ההכנה
1.
מרתיחים בסיר את המים, חלב, חמאה, סוכר ומלח .
2.
מערבבים בעזרת מטרפה עד לאיחוד ורתיחה.
3.
מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח .
מערבבים עד לקבלת מסה אחידה ומורידים מהאש.
4.
מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומקררים מעט את הבצק .
( ניתן לעשות הכל גם באופן ידני ללא מיקסר)
5.
תוך כדי ערבוב מוסיפים את הביצים.
6.
מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב משונן מומלץ קוטר 18 .
7.
מחממים שמן בתוך סיר עמוק ומתחילים לזלף פנימה מהבלילה,
וחותכים בעזרת מספרים את האורך הרצוי של הצ'ורוס שתרצו.
8.
מערבבים את הסוכר והקינמון, ומיד לאחר הטיגון מגלגלים את הצ'ורוס בתערובת.
אני הגשתי בתוך ריבת חלב אבל זה לגמריי נתון לשיקול דעתכם !
אור שפיץ היא יזמית וקונדיטורית צעירה שכבשה את הרשת עם המתכונים הייחודיים שלה והבייקרי הכשר המפורסם שפתחה בתל אביב.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!