האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

צלי צלעות בקר בחזרת

6+ מנות

זמן הכנה:
10 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו40 דק'

רמת קושי: קלה

בשרי

אין כמו צלעות אנטריקוט עם עצם כדי ליצור אפקט מרדים ויוקרתי על שולחן החג. הבשר כל כך עסיסי ובעל טעם עמוק ועשיר, שלא משנה אם תרצו לצלות אותו, לפרוס ולהגיש חם או בטמפרטורת החדרהוא תמיד יצא מוצלח.

מצרכים

  • אנטריקוט על עצם, 3 צלעות (פריים ריב) , במשקל של 3-3.5 ק"ג
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כוס חזרת מוכנה
  • כמה ראשי שום שלמים
  • 6 שאלוטים גדולים, לא קלופים
  • 2 כוסות ציר מרק עוף

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-230 מעלות.

2.

מתבלים את הנתח בנדיבות במלח ופלפל – חשוב שכל ביס יהיה מתובל היטב.

3.

מורחים את כל הנתח בשכבה אחידה של החזרת המוכנה – אל תתקמצנו בשלב זה:)

4.

מניחים את הנתח בתבנית שתתאים לגודלו, בלי שהעצמות תבלוטנה מחוץ לתבנית.

ניתן להניח את הנתח כשהוא שוכב, כשהצד הבשרי כלפי מעלה.

5.

מוסיפים לתבנית את ראשי השום והשאלוטים.

6.

צולים במשך 45 דקות.

7.

אחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות וממשיכים לצלות כ-30 דקות נוספות, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-52 מעלות (לדרגת מדיום רייר).

8.

הכנת הרוטב - סוחטים את השום והשאלוטים מתוך הקליפה לתוך סיר קטן. מוסיפים את ציר העוף ואת הנוזלים שנשארו בתבנית הצלייה. טורפים מעט כדי לפורר את השום והשאלוטים.

9.

מבשלים על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם ומצפה את גב הכף.

10.

פורסים - חותכים את הבשר מהעצמות (– ואת העצמות שומרים לעצמכם כשהאורחים הולכים לישון... זה החלק הכי טעים, תנסו:) פורסים את הבשר לאורך לפרוסות דקות ומעבירים לצלחת הגשה.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

צלי צלעות בקר קלאסי

בריסקט בתנור עם תפוחים צלויים

בריסקט בתנור עם סילאן ומרינדה יבשה

אוזן אסאדו

סליידר לביבות תפוחי אדמה וכדורי הודו

סליידר לביבות תפוחי אדמה ופסטרמה

סליידר לביבות תפוחי אדמה וסטייק

סליידר לביבות תפוחי אדמה וקורנביף

טאג'ין טלה

נקניקיות עם סלסת תירס

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן