
8
מנות
זמן הכנה:
5 דק'
5 דק'
זמן הכנה כולל:
15 דק'
15 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
אם אתם מתכננים להגיש את המנה הזאת לסעודת ליל שבת, מומלץ להניח את שוקי הטלה על הפלטה החמה או במגירת החימום רק 15 דקות לפני הארוחה (אך חשוב שהמנה תהיה בטמפרטורת החדר לפני שמחממים אותה).
יש למרוח את ממרח הנענע ממש לפני ההגשה לקבלת טעם וצבע מיטביים.
אם אינכם חובבי טלה, המתכון הזה מתאים גם לסטייקריב איי (אנטריקוט) על העצם, רק שימו לב להאריך את זמן הצליה על כל צד.
מצרכים
- 8 צלעות טלה
- 1 1/2 כפיות מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 3 כפות שמן זית
- 1 כוס נענע טרייה, ללא גבעולים וקצוצה דק
- 3 שיני שום מגורדות
אופן ההכנה
1.
מניחים את צלעות הטלה על נייר אפייה. מפזרים 1 כפית מלח ופלפל ומשפשפים עם 1 כף שמן זית.
2.
בקערה קטנה מערבבים את שארית המלח, שמן הזית, השום והנענע עד ליצירת ממרח.
3.
מחממים מחבת גריל על חום גבוה. צולים את צלעות הטלה במשך 1 1/2 דקות מכל צד. מסירים מהאש.
4.
מורחים את ממרח הנענע על הטלה ממש בסמוך להגשה.
זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!