קבב דגים בגריל עם טחינה

6

מנות

זמן הכנה

20 דק

זמן כולל

50 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

דגים על האש היא דרך מהירה להכין ארוחה מלאה שגם לא דורשת מידי הרבה שטיפת כלים ולכלוך, במיוחד אם אתם כבר הולכים לגמרי על קונספט של מנגל ואוכלים בחוץ:) מתכון מעולה גם כמנת פתיחה בשבת. הוסיפו שיפודי ירקות ושדרגו עם המתכון שלנו לטחינה ירוקה , וקבלו ארוחה מלאה!

מצרכים

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ לימון, מחולק
  • 2 שיני שום, כתושות דק
  • 1 כף סומאק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טריה
  • 2 בצלי שאלוט קטנים, מגורדים דק
  • 1130 גרם דגים עונתיים בעלי בשר מוצק (סלמון, טונה לוקוס/דקר) חתוכים לחתיכות בעובי 5 ס'מ
  • 1/2 כוס טחינה
  • לעיטור: פטרוזיליה קצוצה/סומאק/ סחוג

אופן ההכנה

1.

משרים במים חמימים 12 שיפודי במבוק.

2.

בקערה בינונית מערבבים שמן זית, 1/4 כוס מיץ לימון, שום, סומאק, פטרוזיליה ושאלוטים.

3.

מוסיפים את הדגים למרינדה, מכסים, וממתינים לפחות 30 דקות (עד לשעה מקסימום) כדי שהדג יספוג את הטעמים.

4.

משפדים את הדג על שיפודי הבמבוק .

5.

בקערה בינונית מערבבים את הטחינה עם 1/4 כוס מיץ הלימון שנותר ו- 1/4 כוס מים. מוסיפים עוד מים לפי הצורך עד לקבלת המרקם הרצוי.

6.

מחממים את הגריל לחום בינוני גבוה. מספיגים מגבת ישנה בשמן זית ומנגבים את רשת הצליה.

מבשלים את השיפודים על הגריל כ-3 דקות על כל צד.

7.

מעבירים את שיפודי הדגים המוכנים למגש ומזלפים מעל את הטחינה.

מעטרים עם סומאק, פטרוזיליה טריה, וסחוג.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלמון צלוי על מצע תרד מאודה

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן