האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

קוגל חלה

6-8 מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות

רמת קושי: קלה

פרווה

עוד מתכון מעולה לניצול שאריות החלות היבשות משבת – קוגל / פשטידת חלה!

שימו לב: חלת מים היא מרכיב חיוני להצלחת המנה: אין להשתמש בחלת ביצים.

אם אין לכם מספיק שאריות חלה, תוכלו "לזייף" לחם ישן ויבש. פשוט אופים פרוסות לחם טרי על תבנית אפייה במשך כ-30 דקות בטמפרטורה של כ-90 מעלות. אם החום גבוה מדי, הלחם ייקלה, וזאת לא התוצאה הרצויה… המטרה היא רק להוציא את הלחות מהלחם.

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 חלות מים גדולות יבשות / שעבר עליהן לפחות יום
  • 2 כפות תערובת אבקת מרק עוף פרווה
  • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס גס
  • 3 ביצים, טרופות
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות פירורי לחם מתובלים

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-200 מעלות.
מסירים את הקרום (ה"קשה של הלחם") מהחלות וחותכים לקוביות קטנות, כמו לקרוטונים.

2.

משמנים תבנית אינגליש קייק בגודל 23X12X8 ס"מ ומכניסים לתנור.

3.

מניחים את קוביות החלה במסננת ומרטיבים אותן במהירות ובעדינות; מניחים את האצבעות מתחת למים הזורמים כדי להקל על הזרם, מזיזים את המסננת כך שאף אחד מהלחם לא יירטב יותר מדי. המים אמורים להוסיף קצת לחות לחלה; לא להרטיב אותה לגמרי.

4.

סוחטים את המים העודפים. החלה צריכה להיראות ולהרגיש כמו סמרטוטים לחים:)

5.

בקערה גדולה מערבבים בעדינות את החלה, אבקת מרק, פלפל, ביצים, אבקת אפייה ופירורי לחם. מערבבים בעדינות כך שהמרכיבים יתפזרו באופן שווה, אך שהתערובת תישאר מעט גושית.

6.

מוציאים את תבנית האינגליש קייק מהתנור ושופכים לתוכה את תערובת החלה.

7.

מורידים את חום התנור ל-190 מעלות. אופים ללא כיסוי במשך 45 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב  ופריך.

8.

חותכים לריבועים ומגישים חם.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

קוגל אטריות ביצים

קיש ברוקולי דל שומן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן