האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קוגל תפוחי אדמה במחבת

6

מנות

זמן הכנה:
20 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו40 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

הכנו קוגל תפוחי אדמה בלי ביצים, ויצא להיט! שימוש במחבת מברזל יצוק מבטיח בישול אחיד ופריכות מושלמת, אבל אפשר להשתמש גם בתבנית פיירקס או תבנית אפייה רגילה, רק חשוב לוודא שהשמן בתבנית חם לפני שמוסיפים את תערובת תפוחי האדמה.

מצרכים

  • 1/2 כוס שמן זית , מחולק
  • 1.5 ק"ג תפוחי אדמה (כ-5 תפוחי אדמה גדולים)
  • 1 בצל גדול או 2 קטנים
  • 1/3 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 2 כפיות מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי בשפע

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-220 מעלות.

2.

מקלפים את תפוחי האדמה. ממלאים קערה גדולה במים קרים, ומניחים בה את תפוחי האדמה מיד לאחר הקילוף כדי למנוע השחרה.

3.

חותכים את תפוחי האדמה לאורך לחצאים או רבעים, כך שיתאימו לפתח של מעבד המזון. מגרדים את תפוחי האדמה והבצל בעזרת הדיסקית שיוצרת רצועות דקות.

4.

שמים 1/4 כוס שמן זית במחבת ברזל יצוק ומחממים בתנור או על הכיריים על להבה בינונית.

5.

מעבירים את תפוחי האדמה והבצל לקערה גדולה, מוסיפים קמח תפוחי אדמה, מלח ופלפל, ומערבבים היטב. מוציאים חתיכות גדולות מדי של תפוחי אדמה או בצל שלא גורדו כראוי.

6.

שופכים בזהירות את התערובת לתבנית החמה. מטפטפים מעל את יתרת 1/4 כוס שמן הזית.

7.

אופים ב-220 מעלות במשך שעה. אם הקצוות עדיין בהירים, ממשיכים לאפות 20 דקות נוספות, עד שהחלק העליון פריך והצדדים מקבלים צבע זהוב.

8.

מעבירים סכין סביב דפנות הקוגל לשחרור ומגישים ישר מהתבנית.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

קוגל תפוחי אדמה אישי

תפוחי אדמה פריכים בסיר

תפוחי אדמה אולמות

תפוחי אדמה בבישול ובתנור

לטקעס תפוחי אדמה מהירים

פירה לא כמו של כולם

בלינצ'ס מטוגנים

לאטקס בגירסה בריאה

סליידר דג מטוגן בבלילת בירה ולביבות תפוחי אדמה

סליידר לביבות תפוחי אדמה עם ביצה מטוגנת וגבינה

תגובות

  1. תמר23:4320/04/2025
    תודה על התגובה! הציל אותי בחג, הייתי ללא תנור, ויצא מושלם!
    • מערכת מניו00:5021/04/2025
      כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף איך יצא לך!
  2. תמר20:4710/04/2025
    אפשר לעשות את המתכון הזה בלי תנור?
    • מערכת מניו05:5611/04/2025
      המחבת במתכון משמשת ליצירת מעטפת קריספית לקוגל, תוך שמירה על מרקם רך מבפנים. אפשר בהחלט להכין את הקוגל כולו על הגז, ללא תנור – אך זה דורש מעט יותר עבודה. במקום שלב 7 במתכון, לאחר שמוזגים את התערובת למחבת החמה, מבשלים על אש בינונית במשך כ20 דקות - חצי שעה. לאחר מכן, כדי שהבישול יהיה אחיד מכל הצדדים, הופכים את הקוגל בעזרת צלחת רחבה יותר מקוטר המחבת (או מכסה של סיר), והופכים בזהירות ובמהירות. מחליקים חזרה את הקוגל למחבת כך שהצד שהתבשל כבר נמצא כעת כלפי מעלה. מבשלים כמה דקות ללא מכסה על אש גבוהה – כדי לתת "מכת חום" ולשחום את החלק העליון, ואז מבשלים שוב על אש בינונית כ 20 דקות -חצי שעה נוספים. שימי לב: זמן ההכנה עשוי להשתנות בהתאם לקוטר ועומק המחבת שלך, אז כדאי לעקוב ולבדוק שהקוגל מבושל היטב מבפנים.

הוספת תגובה

דילוג לתוכן