
6
מנות
20 דק'
1 שעות ו40 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
הכנו קוגל תפוחי אדמה בלי ביצים, ויצא להיט! שימוש במחבת מברזל יצוק מבטיח בישול אחיד ופריכות מושלמת, אבל אפשר להשתמש גם בתבנית פיירקס או תבנית אפייה רגילה, רק חשוב לוודא שהשמן בתבנית חם לפני שמוסיפים את תערובת תפוחי האדמה.
מצרכים
- 1/2 כוס שמן זית , מחולק
- 1.5 ק"ג תפוחי אדמה (כ-5 תפוחי אדמה גדולים)
- 1 בצל גדול או 2 קטנים
- 1/3 כוס קמח תפוחי אדמה
- 2 כפיות מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי בשפע
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-220 מעלות.
מקלפים את תפוחי האדמה. ממלאים קערה גדולה במים קרים, ומניחים בה את תפוחי האדמה מיד לאחר הקילוף כדי למנוע השחרה.
חותכים את תפוחי האדמה לאורך לחצאים או רבעים, כך שיתאימו לפתח של מעבד המזון. מגרדים את תפוחי האדמה והבצל בעזרת הדיסקית שיוצרת רצועות דקות.
שמים 1/4 כוס שמן זית במחבת ברזל יצוק ומחממים בתנור או על הכיריים על להבה בינונית.
מעבירים את תפוחי האדמה והבצל לקערה גדולה, מוסיפים קמח תפוחי אדמה, מלח ופלפל, ומערבבים היטב. מוציאים חתיכות גדולות מדי של תפוחי אדמה או בצל שלא גורדו כראוי.
שופכים בזהירות את התערובת לתבנית החמה. מטפטפים מעל את יתרת 1/4 כוס שמן הזית.
אופים ב-220 מעלות במשך שעה. אם הקצוות עדיין בהירים, ממשיכים לאפות 20 דקות נוספות, עד שהחלק העליון פריך והצדדים מקבלים צבע זהוב.
מעבירים סכין סביב דפנות הקוגל לשחרור ומגישים ישר מהתבנית.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר