קונפי זאת שיטת בישול איטי בשמן או במי סוכר. קונפי שום הוא קל להכנה, ויכול לשמש למגוון רחב של מנות – לצד חלה טריה, במרקים, רטבים, כריכים, פסטות ועוד. שיני השום השלמות מתבשלות באיטיות בשמן עד שהם רכים וזהובים ומעט מתוקים. יש הרבה מתכונים לקונפי שום בסיר, אבל אני אוהבת להכין את זה בתנור , מה שגם מקל על שמירת טמפרטורה אחידה לאורך כל זמן הבישול.
מצרכים
2 כוסות שיני שום טריות
עשבי תיבול טריים - כגון טימין, רוזמרין, וכו (לא חובה)
גרגרי פלפל שחור שלמים (לא חובה)
שמן זית (מספיק לכיסוי כל שיני השום)
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל160 מעלות.
2.
בכלי קטן שמתאים לבישול בתנור מניחים את שיני השום ועשבי תיבול וגרגרי פלפל (אם משתמשים). מעל שופכים את שמן הזית עד לכיסוי מוחלט של השום.
3.
צולים בתנור (בלי לכסות) 45 דקות.
אחסון: ניתן לאחסן בצנצנת אטומה במקרר ל3-4 שבועות , עם או בלי השמן.
אפשר להגיש את הקונפי חם או בטמפרטורת החדר, תלוי בהעדפה שלך. להגשה בליל שבת מומלץ להגיש חם - ולזכור להניח על הפלטה לפני שבת.
אם הכנת מראש ושמרת במקרר, מומלץ להביא אותו לטמפרטורת החדר לפני ההגשה כדי שהשמן יתרכך.