האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קליפות ירקות צלויות – מושלם לשאריות מבישולי פסח:)

זמן הכנה:
5 דק'
זמן הכנה כולל:
15 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

אוקיי, אתם כנראה מופתעים . לא חשבתם שכמויות הירקות ותפוחי האדמה שקילפתם לפסח יביאו לכם תוספת נוספת. ומי בכלל יאכל קליפות, אתם חושבים? אבל רגע! תקראו עד הסוף:) הנה ההוכחה למה שידעתם כל הזמן ושיננתם לילדים – הקליפות הן החלק הכי טוב בירק! לא רק שהן עשירות בערכים תזונתיים, הן גם פשוט טעימות.

אל תזרקו אותן יותר. החזיקו קערה קטנה במקרר, ובכל פעם שאתם קולפים גזר, סלק וכו' – שימו את הקליפות בקערה. הן מחזיקות מעמד עד 5 ימים. חוץ מקליפות תפוחי אדמה משנות צבע מהר, אז כדאי להשתמש בהן מיד – תכננו מראש.

אז צליתם קליפות, ומה עכשיו? תאכלו אותן כמו צ'יפס עם מטבל – זה פשוט טעים!
אפשר גם לפזר מעל מרקים, המבורגרים, סטייקים, חביתות, קערות אורז, יוגורט או כל דבר אחר.
מועכים ומערבבים עם פסטה, אורז מוקפץ, סלטים… הבנתם את הרעיון – פשוט תאכלו אותן! ואל תשכחו לספר לנו איך יצא

מצרכים

  • כמה כוסות קליפות ירקות – מגזר, סלק, שורש פטרוזיליה ו/או תפוחי אדמה
  • שמן זית כתית מעולה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2.

מערבבים את קליפות הירקות עם שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, ומפזרים בשכבה אחידה על התבנית.

3.

קולים בתנור במשך 8–10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהקליפות פריכות וזהובות.

הצעת הגשה: מגישים לצד מטבלים כמו חומוס, טחינה, או צזיקי.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

קישואים בסגנון איטלקי

סלט מלפפונים ושמיר מרענן

חצאי בצל מקורמלים

סלט פנצנלה

כרוב סגול שאי אפשר להפסיק לנשנש

סלט פנצנלה עם שאריות חלה

סלט עגבניות עם בזיליקום וצנוברים

לצ'ו

סלט חלומי כשמו כן הוא

גזר גמדי מבושל עם שמיר

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן