
12
כופתאות
20 דק'
1 שעות ו40 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
הסוד להכנת קניידלך טבעוניים הוא לאפות אותם – זה ימנע מהם להתפרק במרק הרותח.
ניתן גם לאחסן את הקניידלך במקרר ולחמם מחדש בתנור לפני ההגשה.
מצרכים
- 1 תפוח אדמה בינוני, לא קלוף, מבושל
- 1/2 כוס קמח מצה
- 1 כף עמילן תפוחי אדמה
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 2 כפות מי סודה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כף עשבי תיבול קצוצים, כגון פטרוזיליה ושמיר (אופציונלי)
אופן ההכנה
בקערה בינונית, קולפים את תפוח האדמה המבושל ומגרדים אותו על החורים הקטנים של הפומפייה.
מוסיפים קמח מצה ועמילן תפוחי אדמה ומערבבים היטב.
מוסיפים שמן זית, מי סודה, מלח, פלפל ועשבי תיבול (אם משתמשים) ומערבבים.
מכסים ומניחים במקרר למשך 30 דקות, עד שהתערובת מתייצבת.
מחממים תנור ל-135 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה. בידיים משומנות היטב, יוצרים קניידלך על ידי גלגול כמות של כף מהתערובת לכדור בקוטר של כ-2.5 ס"מ.
מסדרים את הקניידלך על התבנית ואופים ב-135 מעלות במשך 20-25 דקות, הופכים בזהירות לאחר 10 דקות. אופים עד שהקניידלך יציבים למגע אך לא משחימים.
מגישים מיד חמים מהתנור, או מצננים, מכסים ומאחסנים במקרר. לפני ההגשה, מחממים קצרות בתנור שחומם מראש ל-95 מעלות.
הצעת הגשה: הגישו בתוך מרק "עוף" טבעוני
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!