האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

קערת ירקות צלויים, גריסים, וסלמון

4

מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
45 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

אנחנו אוהבים ארוחות ערב עם סלמון, כי הוא מתבשל במהירות ומספק כמות נדיבה של אומגה 3, שמועילה ללב, למוח ולעור שלנו. גריסי הפנינה אמנם צריכים יותר זמן בישול, אך ניתן לבשל אותם מראש,  ולהוסיף לסלטים לאורך כל השבוע. כשעורה היא דגן מלא, היא עשירה באופן טבעי בסיבים תזונתיים וגם מהווה מקור מצוין לוויטמיני B ולנוגדי חמצון.

אם רוצים לשמור על המנה צמחונית או לא אוהבים דגים, אפשר להוסיף תערובת של גבינת עיזים מפוררת, אגוזים קלויים ופירות מיובשים.

אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים לצלייה. קוביות בטטה יעבדו מצוין, אך יזדקקו לזמן בישול ארוך יותר.

מצרכים

  • 2 גזרים גדולים, פרוסים באלכסון, או 225 גרם פטריות קרמיני חצויות
  • 225 גרם שעועית ירוקה או אפונת סוכר
  • 1 בצל סגול, חתוך לרבעים
  • 1 לימון, מגורד וחתוך לחצי (שומרים את הגרידה לרוטב)
  • 4 כפות שמן זית כתית מעולה, מחולקות
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 680 גרם סלמון
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 3 כוסות גריסי פנינה מבושלים

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-230 מעלות .

 

2.

בתבנית גדולה מערבבים את הגזרים, שעועית ירוקה, בצל ולימון עם 1 כף שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס טרי.

 

3.

צולים בתנור במשך 15 דקות.

4.

מסירים את חצאי הלימון, מערבבים את הירקות ומזיזים אותם לשולי התבנית.

מניחים את הסלמון, כשהעור כלפי מטה, במרכז התבנית. מטפטפים עליו 1 כף שמן זית נוספת ומפזרים מלח ופלפל.

5.

צולים בתנור למשך 15 דקות נוספות, או עד שהדג מתפרק בקלות.

6.

בקערה קטנה סוחטים את מיץ הלימונים הצלויים.

טורפים פנימה את 2 כפות שמן הזית הנותרות, גרידת הלימון ששמרתם וחרדל דיז'ון. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

 

7.

כאשר הכול מוכן, מערבבים את גריסי הפנינה עם חצי מהרוטב ומחלקים בין 4 קערות. מעל כל קערה מסדרים את הירקות והסלמון המתפורר באופן שווה. מזלפים מעל את יתרת הרוטב לפי הטעם ומגישים.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

בלילת טמפורה

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן