
6
מנות
30 דק'
1 שעות
רמת קושי: קלה
בשרי
כדורי העוף האלה הם ארוחה טעימה וקלה להכנה מראש. רוטב העגבניות ותפוזים המעודן מוסיף הרבה יותר למנה מאשר רק עגבניות. בצל מתוק, גזרים וגרידת תפוז ריחנית הופכים את הרוטב למרענן ולאיזון מושלם לכדורי העוף. השתמשו בשמן זית כתית מעולה איכותי. כדורי העוף והרוטב ניתן להכין מראש ולאחסן מכוסים במקרר עד 2 ימים או בהקפאה עד 2 חודשים, ולהפשיר במקרר.
מצרכים
- 1.4 ק"ג חזה עוף טחון
- 1/4 כוס פטרוזיליה שטוחה טרייה קצוצה
- 4 שיני שום, מגורדות דק או 2 קוביות שום קפוא
- 1 בצל סגול גדול, חתוך לקוביות קטנות
- קורט פלפל אדום גרוס
- 1/4 כוס שמן זית, ועוד מעט לטיגון
- 1/4 כוס יין לבן יבש
- 3 חלמוני ביצה
- 1/2 כוס קמח מצה (או פירורי לחם)
- 1/2 1 כפות מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
- שמן זית
- 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 1 בצל , חתוך לקוביות
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות
- 6 שיני שום, קצוצות דק
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 1/2 כפית טימין יבש
- גרידת תפוז מתפוז אחד
- 1/2 כוס חומץ יין אדום או חומץ תפוחים
- 1/4 כוס סוכר
- 4 כוסות רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות עם הנוזלים שלהן
- מלח גס
אופן ההכנה
קציצות: מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
מניחים נייר אפייה על תבנית .
בקערה גדולה, מערבבים בעדינות (כדאי בעזרת הידיים) את העוף, פטרוזיליה, שום, בצל סגול ופלפל אדום. מניחים בצד.
בקערה קטנה, טורפים יחד את שמן הזית, יין לבן, חלמוני ביצה וקמח מצה.
מוסיפים את תערובת שמן הזית לתערובת העוף ומערבבים בעדינות. נזהרים לא "לדחוס" את התערובת, אחרת הקציצות יצאו קשות.
מתבלים במלח ופלפל. מומלץ לבדוק את התיבול על ידי טיגון קוביית עוף קטנה וטעימתה.
בעזרת ידיים רטובות או כף גלידה, יוצרים כ-2 כפות תערובת לכל קציצה ומגלגלים לכדור לפני שמניחים על התבנית המוכנה.
חוזרים על הפעולה עם כל התערובת עד שמתקבלות כ-20 קציצות.
מחממים תבנית אפייה גדולה נוספת בתנור החם עד שהיא מאוד חמה. מוסיפים מספר כפות שמן זית לתבנית החמה ומעבירים אליה את הקציצות.
מטגנים את הקציצות בתנור, משקשקים את התבנית מדי פעם כדי לסובב את הקציצות (אם צריך, אפשר להפוך את הקציצות), עד שהן משחימות, כ-10 דקות.
רוטב עגבניות בניחוח תפוז סיציליאני: מחממים מספר כפות שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים פלפל שחור ומטגנים בשמן כ-30 שניות עד שהריח מתפשט.
מוסיפים את הבצל והגזר ומבשלים עד שהבצל נעשה שקוף.
מוסיפים את השום, האורגנו, הטימין, גרידת התפוז, החומץ והסוכר ומערבבים. מבשלים עוד מספר דקות עד שהתערובת משחררת ריח חזק והחומץ מתנדף.
מוסיפים את מחית העגבניות ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים את הקציצות ומבשלים 15 דקות.
אחסון: בכלי אטום במקרר עד 2 ימים או בהקפאה עד 2 חודשים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר