
10
מנות
10 דק'
30 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
אחד מזכרונות הילדות שלי מפסח הוא מרק עוף עם איטריות ביצים תוצרת בית אצל הדודה זהבה. היא לימדה אותי שהשלב הראשון לאיטריות ביצים מושלמות הוא הכנת קרפ דקיק כמו נייר. אז הפעם נכין את הקרפ הזה – אבל כמנה ראשונה או תוספת מלוחה עם ירקות מוקפצים. אפשר להגיש אותו כמו שהוא או לגלגל את הירקות בתוך הקרפ, כמו בלינצ'ס.
מצרכים
- 1 כף שמן זית
- 1/4 כוס פלפל אדום, פרוס דק
- 1/4 כוס קישוא, פרוס דק
- 1/4 כוס בצל סגול, פרוס דק
- 1 שן שום, קצוצה
- 1/4 כפית מלח גס, ועוד קורט נוסף
- 4 ביצים גדולות
- 1/4 כוס קמח תפוחי אדמה
אופן ההכנה
מחממים שמן זית במחבת בינונית על להבה בינונית-גבוהה.
מוסיפים את הפלפל, הקישוא, הבצל והשום, ומקפיצים במשך 3–5 דקות עד שהירקות מתרככים. מתבלים ב-1/4 כפית מלח ומניחים בצד.
בקערה בינונית טורפים ביצים, קמח תפוחי אדמה, 2 כפות מים וקורט מלח.
משמנים מחבת טפלון בקוטר 20 ס''מ ומחממים על להבה בינונית. יוצקים כ-2 כפות מהבלילה למחבת ומסובבים מיד כך שתכסה את התחתית בשכבה דקה ואחידה.
מבשלים 20–30 שניות עד שהקרפ מתייצב, הופכים בעזרת תרווד ומבשלים 10–15 שניות נוספות.
מעבירים לתבנית אפייה וממשיכים כך עם שאר הבלילה עד שמתקבלים כ-10 קרפים.
להגשה, מקפלים כל קרפ לחצי ואז שוב לחצי ליצירת צורת משולש. מסדרים על צלחת הגשה ומניחים מעל כל קרפ כף מהירקות המוקפצים.
לחלופין , ניתן להניח מעט מהמילוי על קצה הקרפ ולגלגל לצורת בלינצ'ס.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!