האתר בהרצה! בקרוב - למעלה מ 1,000 מתכונים חדשים וכתבות תוכן!

קרקר קינואה עם זעתר ללא רידוד

24

קרקרים

זמן הכנה:
10 דק'
זמן הכנה כולל:
40 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

אם הכנת קרקרים ביתיים נשמעת לך מסובכת, המתכון הזה יוכיח אחרת! אין צורך בלישה, רידוד או חיתוך מדויק. פשוט מערבבים את כל המרכיבים, יוצקים לתבנית, אופים עד שהקרקרים פריכים – ואז שוברים אותם לחתיכות. הזעתר מככב כאן , ומוסיף טעם ייחודי.

מצרכים

  • 1 כוס קינואה לבנה, מושרית למשך לילה או לפחות 4 שעות
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כוס מים (או יותר לפי הצורך)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית כתית מעולה
  • 1 כפית זעתר 1 כף שומשום

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2.

מסננים את הקינואה ומעבירים לבלנדר יחד עם שיני השום, 1/2 כוס מים והמלח.

3.

טוחנים במהירות גבוהה, תוך הוספת מים לפי הצורך, עד לקבלת בלילה במרקם דומה לבלילת פנקייק. בלילה נוזלית יותר תיתן קרקרים דקים ופריכים, בעוד שבלילה סמיכה יותר תיצור קרקרים לעיסים מעט.

4.

מורחים את שמן הזית על נייר האפייה שבתבנית. יוצקים מעל את הבלילה ומשטחים לשכבה אחידה. מפזרים באופן שווה את הזעתר והשומשום.

5.

אופים במשך 30–45 דקות, עד שהקרקרים משחימים ופריכים בקצוות.

6.

מצננים לטמפרטורת החדר, ואז שוברים לחתיכות. שומרים בכלי אטום עד חודש.

אם הקרקרים מתרככים במהלך האחסון, ניתן להשיב להם פריכות עם קלייה מהירה בתנור.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

גרנולה קוקוס

משמשים מסוכרים

גרנולה עם שמן זית סילאן וסומאק

קרוטונים שאי אפשר להפסיק לנשנש!

חומוס שום צלוי עם פיתה צ'יפס

יוגורט יווני קפוא

מלפפונים חמוצים מטוגנים

גרעיני דלעת קלויים

גרנולה ביתית בריאה

אצבעות מוצרלה מטוגנות

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן