רוגעלך

96

יחידות

זמן הכנה

30 דק

זמן כולל

50 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

מצרכים

בצק
  • 12 כוסות קמח
  • 1 כף מלח
  • 2 כוסות סוכר
  • 113 גרם שמרים יבשים
  • 3 ביצים שלמות+ 4 חלמונים (שמור את החלבונים בצד להרכבה בהמשך)
  • 2 כוסות שמן
  • 1/2 3 כוסות מים
  • 2 כפיות תמצית וניל
מלית וניל
  • 1/2 כוס סוכר וניל
  • 1 כוס אבקת סוכר
מלית שוקולד
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 2 כפות אבקת קקאו
מלית קינמון
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כף קינמון
להרכבה
  • 1/2 כוס שמן
  • 4 חלבוני ביצה, טרופים מעט

אופן ההכנה

1.

בצק רוגעלך: שמים את הקמח, מלח וסוכר בקערה של מיקסר חשמלי עם וו לישה. מוסיפים את השמרים,ולאחר מכן את הביצים, החלמונים, השמן, המים ותמצית הווניל. מערבבים על מהירות נמוכה עד שהבצק מתגבש. הבצק יהיה רטוב.

2.

מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת ונותנים לו לתפוח במשך 1 שעה ו-15 דקות.

3.

מלית: מערבבים את המצרכים למלית שבחרתם (וניל/ שוקולד/ קינמון) בקערה קטנה ומניחים בצד.

4.

הרכבה: מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבניות גדולות בנייר אפיה.

5.

אחרי שהבצק תופח, לשים אותו מעט כדי להוציא ממנו את האוויר, ומחלקים אותו ל-6 חלקים.

6.

מרדדים כל חלק לעיגול דק בעזרת מערוך, ומברישים בשכבת שמן דקה.

7.

חותכים כל חלק ל-16 משולשים שווים, כמו פרוסות פיצה,

8.

מניחים כף מלית בקצה הרחב של כל משולש בצק, ומגלגלים מהקצה הרחב לכיוון הקצה השפיצי של המשולש.

9.

חוזרים על הפעולה עם כל משולשי הבצק, ומעבירים לתבניות האפייה המוכנות. מברישים את הרוגלך בחלבונים הטרופים.

10.

אופים במשך כ-15 עד 20 דקות עד שהרוגעלך מזהיבים.

מוציאים מהתנור ומחכים שיתקררו על התבניות במשך 5 דקות, ולאחר מכן מעבירים לרשת ברזל להתקררות מלאה.

אחסון: שומרים בקופסה אטומה עד שבוע בטמפרטורת החדר או במקפיא עד לחודשיים.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מקור: And Then There Was Cake

מתכונים נוספים

כדורי תמרים ב-3 טעמים

נשיקות מרנג

שברי שוקולד עם פיסטוקים ושקדים מלוחים

גרנולה קוקוס

שברי שוקולד לבן

כוכבי מרנג שוקולד עם רוטב פטל

מקרונים

פחזניות

שקדים מקורמלים

ציפוי שוקולד מריר

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן