כשאני מתכננת שולחן סלטים לשבת, לחג או לאירוח – זו כמעט תמיד המשימה הכי תובענית. כל סלט דורש רוטב מיוחד, וכל רוטב כולל שורה של מרכיבים ועבודה: לשטוף, לבדוק, לקלף, לקצוץ, לחתוך, לערבב… לפעמים זה מרגיש כאילו רק הסלטים הם פרויקט בפני עצמו. גיסתי חני ואני תמיד מתבדחות שאפשר להכין ארוחה שלמה – מרק, עיקרית וקינוח – בזמן שלוקח להכין כמה סלטים כמו שצריך.
עם הטריק הגאוני הזה, אני מצליחה להכין 5 סלטים שונים עם רוטב אחד – וכל סלט מרגיש אחר לגמרי.
מצרכים
מיץ מ-1/2 1 לימונים (או יותר, לפי הטעם)
3 כפות פטרוזיליה שטוחה קצוצה
1 כפית כמון
קמצוץ מלח גס או מלח ים
3/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
1.
בכלי קטן טורפים יחד את מיץ הלימון, הפטרוזיליה, הכמון והמלח עד שהתערובת מתאחדת.
2.
מוסיפים בהדרגה את שמן הזית תוך כדי טריפה, עד שהרוטב מתאחד ומקבל מרקם אחיד.
3.
מזליפים על הסלט האהוב עליכם – או מנסים עם אחד מהסלטים שלנו בהקדמה למתכון הזה.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!