
1
כוס
זמן הכנה
5 דק
זמן כולל
5 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
כשאני מתכננת את מגוון הסלטים שאני אכין לשבת, לחג או לאירוח – זו כמעט תמיד המשימה הכי תובענית. כל סלט דורש תיבול או רוטב משלו, וכל רוטב כולל שורה של מרכיבים ועבודה: לשטוף, לבדוק, לקלף, לקצוץ, לחתוך, לערבב… לפעמים זה מרגיש כאילו רק הסלטים הם פרויקט בפני עצמו.
גיסתי חני ואני תמיד מתבדחות שאפשר להכין סעןדת שבת שלמה – מרק, עיקרית, תוספות, וקינוח – בזמן שלוקח להכין כמה סלטים כמו שצריך.
אבל למה לא לנצל קיצורי דרך אם אפשר? עם הטריק הזה, אני מצליחה להכין 5 סלטים שונים עם רוטב אחד – וכל סלט מרגיש אחר לגמרי. הרוטב הזה פשוט להכנה והוא בדיוק מה שאתם צריכים כבסיס לסלטים הבאים:
סלט גזר וכרוב סגול קראנצ'י , סלט סלק ורימונים , סלט קוסקוס מהיר , סלט גרגירי חומוס קליל
מצרכים
- מיץ מ-1/2 1 לימונים (או יותר, לפי הטעם)
- 3 כפות פטרוזיליה שטוחה קצוצה
- 1 כפית כמון
- קמצוץ מלח גס או מלח ים
- 3/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
בכלי קטן טורפים יחד את מיץ הלימון, הפטרוזיליה, הכמון והמלח עד שהתערובת מתאחדת.
מוסיפים בהדרגה את שמן הזית תוך כדי טריפה, עד שהרוטב מתאחד ומקבל מרקם אחיד.
מזליפים על הסלט האהוב עליכם – או מנסים עם אחד מהסלטים שלנו בהקדמה למתכון הזה.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!