
4
מנות
זמן הכנה:
10 דק'
10 דק'
זמן הכנה כולל:
10 דק'
10 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
לצמחונים, אפשר להחליף את העוף בקינואה, ולאוכלי דגים אפשר להשתמש בשאריות סלמון. השתמשו רק בירקות שאתם אוהבים, אך ככל שהם צבעוניים יותר, כך יתקבל מראה מרשים יותר:)
מצרכים
רוטב
- 1 כוס עשבי תיבול טריים (כוסברה, פטרוזיליה או בזיליקום לפי בחירה)
- 2 בצל ירוק
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- ½ כפית מלח גס
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
רולאפס
- 8 עלי חסה גדולים או עלי מנגולד, או קייל
- 4 כוסות ירקות חתוכים למקלות, מגורדים או פרוסים דק (כגון גזר, פלפל אדום, מלפפון, סלק, כרוב אדום, קולרבי)
- 4 חזה עוף מבושל (כ-85 גרם כל אחד), חתוך לרצועות דקות
- 1 אבוקדו קטן, פרוס
אופן ההכנה
1.
רוטב: במעבד מזון או בלנדר ידני, מערבבים את עשבי התיבול, הבצל הירוק, שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל. מעבדים עד שהתערובת חלקה ואחידה.
מעבירים לקערה כדי לטבול אח"כ את הרולאפס, ואם רוצים, אפשר להכין כמות נוספת לשימוש כרוטב לסלט או כממרח לכריכים.
2.
רולאפס: גוזרים את הגבעול או מרכז העלה הירוק שבחרתם, כך שיישאר לכם עלה גמיש שאפשר לקפל.
אם העלה שנשאר קטן מידי, אפשר להניח 2 עלים אחד על השני.
3.
מסדרים את המילוי של הירקות והעוף במרכז העלה. ניתו גם להוסיף מעט מהרוטב. מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים היטב.
4.
מגישים עם הרוטב בצד.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!