
1
רולדה
30 דק'
1 שעות ו30 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קמח
- 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
- 2 כפות קקאו
- 1 קופסה ריצ' (250 מ'ל)
- 1 כפית פודינג וניל
- 1 כף גדושה קרם וניל
- 2 כפות ממרח שוקולד
- 1 כוס שמנת לבישול
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 כף סילאן
אופן ההכנה
רולדה: מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
מקציפים את הביצים עם הסוכר עד להקצפה יציבה. מוסיפים בהדרגה את הקמח, הקקאו, ואבקת האפיה.
משטחים דק לעובי 1 ס"מ על נייר האפיה, מכניסים לתנור לאפיה כ 7-8 דקות.
לאחר שהבצק מתקרר מוציאים אותו מנייר האפיה.
מילוי: מקציפים את הריצ' עם הפודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
מוסיפים את קרם הוניל וממשיכים להקציף עד שמתערבב בקצפת.
מורחים את המילוי על הבצק ומעל מורחים בעדינות את ממרח השוקולד.
מגלגלים את הבצק לרולדה ומקפיאים.
ציפוי: מרתיחים בסיר את השמנת.
מוסיפים את השוקולד והסילאן לסיר וממשיכים לבשל עד שנהפך לנוזל.
מקררים מעט את השוקולד ויוצקים על הרולדה כשהיא קפואה.
לקישוט ניתן להמיס 50 גרם שוקולד לבן ולזלף מעל הציפוי (לא חובה).
גולדיס – מעדניית גורמה המציעה תפריט עשיר של אוכל מוכן לאמצ"ש ושבת, מגשי אירוח מפנקים , וקייטרינג לארוע מושלם.