
25
מנות
8 דק'
2 שעות ו10 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
קלים להכנה ומושלמים כקינוח מהיר או כפינוק למשלוחי מנות.
תוכלו לגוון עם התוספות, לדוגמה chocolate bark בסגנון צרפתי – משלבים פירות יבשים ואגוזים כמבחר תוספות מעל השוקולד (במקום לערבב פנימה). אפשר להשתמש במשמשים מיובשים, חמוציות, דובדבנים, אננס – כל מה שאוהבים. להוסיף אגוזי קשיו, בוטנים או כל אגוז אחר לבחירתכם. פשוט קוצצים גס את התוספות – תצטרכו בערך 2 כוסות. רעיון נוסף לגיוון – במקום להכין את השוקולד עם אגוזים ומלח, אפשר לנסות חתיכות חטיפי שוקולד קצוצים, בייגלה מרוסק או מיני מרשמלו. שחקו עם שילובים מעניינים!
מצרכים
- 790 גרם שוקולד מריר איכותי (60% קקאו), קצוץ
- 1/4 1 כוסות שקדים קלויים לא מומלחים, קצוצים
- 1/4 1 כוסות פיסטוקים קלויים קלופים, קצוצים
- 1/2 כפית תמצית וניל טהורה
- 1/2 1 כפיות מלח ים גס
אופן ההכנה
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
ממיסים את השוקולד בקערה המתאימה למיקרוגל, מחממים במרווחים של 10 שניות תוך ערבוב תכוף, עד שהוא חלק ונוזלי. מוסיפים 1 כוס שקדים, 1 כוס פיסטוקים ותמצית וניל, ומערבבים היטב עד שהאגוזים מצופים באופן אחיד.
בעזרת מרית, משטחים את התערובת באופן אחיד על גבי התבנית המרופדת. מפזרים מעל את המלח ואת רבע הכוס הנותרת של השקדים והפיסטוקים.
מכסים ומעבירים למקרר למשך 2–4 שעות, עד שהשוקולד מתקשה לחלוטין.
שוברים את השוקולד לחתיכות ושומרים בכלי אטום עם נייר אפייה או נייר שעווה בין החתיכות. ניתן לשמור למשך כשבוע.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!