שומר צלוי עם קריספי קינואה

6

מנות

זמן הכנה:
5 דק'
זמן הכנה כולל:
15 דק'

רמת קושי: קלה

פרווה

השומר עשיר באשלגן ומלא ברכיבים תזונתיים שיכולים לתרום לבריאות העצמות.

מצרכים

  • 2 פקעות שומר, פרוסות
  • 3 כפות שמן זית, מחולקות
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 1/4 כוס עשבי תיבול טריים לבחירה ( כמו בזיליקום, פטרוזיליה, טימין וכמה מהעלים ירוקים של השומר)
  • גרידה ומיץ מ-1 לימון
  • 1/4 כוס קינואה לא מבושלת

אופן ההכנה

1.

חותכים את השומר: מסירים את הגבעולים והעלים (שומרים את העלים הירוקים לתיבול).

2.

מסירים שכבות חיצוניות קשות אם יש.

3.

מעמידים את פקעת השומר ופורסים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס''מ.

4.

מברישים את שני הצדדים ב-2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

5.

צולים את הפרוסות על גריל חם-בינוני, עד שמשחימות ורכות למגע. לחלופין, ניתן להניח בתבנית תנור ולצלות בחום עליון (גריל) עד שמשחים.

6.

בינתיים, טורפים את כף שמן הזית הנותרת עם עשבי התיבול, מיץ וגרידת הלימון, מלח ופלפל – לפי הטעם. יוצקים מעל השומר הצלוי.

7.

קולים את הקינואה: שוטפים היטב, מסננים ומעבירים למחבת על חום בינוני-גבוה. מערבבים עד שהקינואה מתייבשת, מתחילה להשחים ואפילו לקפוץ – זה סימן שהיא מוכנה.

מסירים מהאש ומניחים בצד עד לשימוש.

8.

מפזרים את הקינואה הקלויה מעל השומר ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

מגש ירקות צלויים

גזר חריף בסגנון האסלבק

סלט תירס קייצי

פטריות ממולאות בעגבניות מיובשות וגבינת ברי

קישואים בסגנון איטלקי

קליפות ירקות צלויות – מושלם לשאריות מבישולי פסח:)

סלט מלפפונים ושמיר מרענן

חצאי בצל מקורמלים

סלט פנצנלה

כרוב סגול שאי אפשר להפסיק לנשנש

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן