
6
מנות
5 דק'
15 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
השומר עשיר באשלגן ומלא ברכיבים תזונתיים שיכולים לתרום לבריאות העצמות.
מצרכים
- 2 פקעות שומר, פרוסות
- 3 כפות שמן זית, מחולקות
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
- 1/4 כוס עשבי תיבול טריים לבחירה ( כמו בזיליקום, פטרוזיליה, טימין וכמה מהעלים ירוקים של השומר)
- גרידה ומיץ מ-1 לימון
- 1/4 כוס קינואה לא מבושלת
אופן ההכנה
חותכים את השומר: מסירים את הגבעולים והעלים (שומרים את העלים הירוקים לתיבול).
מסירים שכבות חיצוניות קשות אם יש.
מעמידים את פקעת השומר ופורסים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס''מ.
מברישים את שני הצדדים ב-2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
צולים את הפרוסות על גריל חם-בינוני, עד שמשחימות ורכות למגע. לחלופין, ניתן להניח בתבנית תנור ולצלות בחום עליון (גריל) עד שמשחים.
בינתיים, טורפים את כף שמן הזית הנותרת עם עשבי התיבול, מיץ וגרידת הלימון, מלח ופלפל – לפי הטעם. יוצקים מעל השומר הצלוי.
קולים את הקינואה: שוטפים היטב, מסננים ומעבירים למחבת על חום בינוני-גבוה. מערבבים עד שהקינואה מתייבשת, מתחילה להשחים ואפילו לקפוץ – זה סימן שהיא מוכנה.
מסירים מהאש ומניחים בצד עד לשימוש.
מפזרים את הקינואה הקלויה מעל השומר ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!