זמן הכנה
15 דק
זמן כולל
210 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
שוק טלה – כזה שכל האורחים יהיו בשוק:)
קחו בחשבון שאין הרבה בשר בשוק אחד מבחינת מנה עיקרית לאורחים – עדיף להכין שתי שוקי טלה, ולבחור שוקיים יותר "שמנמנים".
מצרכים
- שוק טלה שלם
- 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות
- 2 בטטות, קלופים וחתוכים לפרוסות
- 2 גבעולי סלרי ללא העלים
- 3 בצלים לבנים חתוכים לרצועות
- אופציונאלי: 2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים בעובי בינוני ו/או קפסת פטריות חתוכות
- ראש שום חתוך וקלוף (כ-10 שיניים)
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית כמון
- 1 כפית חוויאג
- 4 כפות סילאן
- 4 כפות דבש
- מיץ לימון סחוט (מ-1/2 לימון)
- מעט טימין (יבש או טרי)
- 2 כפות חרדל
אופן ההכנה
שוטפים את שוק הטלה ומייבשים בעזרת נייר סופג.
עוטפים היטב תבנית תנור בנייר כסף (אחרת קשה לנקות את התבנית מהשומן שיוצא במהלך האפיה). מעל נייר הכסף מניחים נייר אפיה.
בקערה קטנה מערבבים את השמן זית, מלח ופלפל,חויאג, כמון, סילאן, דבש, וטימין.
שמים את הירקות על התבנית ומעל מורחים חצי מתערובת התבלינים שהכנו.
מניחים את שוק הטלה מעל לירקות. כדאי לצופף את הירקות סביב השוק ומתחתיו.
בעזרת סכין יוצרים חריצים בכל השוק ולתוכם טוחבים את שיני השום.
לחצי תערובת התבלינים שנשאר בקערה מוסיפים 2 כפות חרדל ומערבבים היטב. מורחים את התערובת על השוק ומעסים פנימה בכל הבשר לספיגת טעמים.
סוגרים מעל השוק את שולי נייר האפיה, ומניחים נייר אפיה נוסף מלמעלה לסגירה.
מעל הכל שמים נייר כסף עבה לאטימה מוחלטת.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל250 מעלות למשך 15 דקות.
מנמיכים את החום בתנור ל140 מעלות ומבשלים 3 שעות נוספות. לקראת סוף האפיה, יש לשים לב שלא נשרף. ם מריחים ריח שרוף, ניתן להנמיך עוד את החום בתנור.
הצעת הגשה: הגישו לצד אורז או פירה.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!