
זמן הכנה
15 דק
זמן כולל
35 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 600 גרם סלומון
- מיץ לימון ומלח להשריה של הדג
- 1 כוס קמח שיבולת שועל
- 2 כוסות פרורי כוסמין מוזהבים**
- 2 ביצים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 2 כפות רוטב צ'ילי
- 1 כפית אבקת שום
- ½ כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
פורסים את הדג לפרוסות דקות בעובי 1 ס"מ.
משרים במיץ לימון ומלח למשך רבע שעה ושוטפים היטב.
בקערה קטנה טורפים ביצים עם פפריקה, מלח , אבקת שום , ורוטב צ'ילי.
בשתי צלחות נפרדות שמים קמח שיבולת שועל ופרורי לחם .
עוטפים כל פרוסת דג בקמח שיבולת שועל, אחר כך טובלים בבלילת הביצים, ולסיום מצפים בפירורי הלחם.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת עם 2 כפות שמן זית.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, 10 דקות מכל צד.
*קמח שיבולת שועל ניתן לטחון לבד בעזרת מטחנת תבלינים, מעבד מזון או בלנדר שעובד על יבש.
ניתן להמיר בקמח כוסמין אך כדאי לדעת שקמח שיבולת שועל גם מוסיף ערכים וגם תורם למרקם מוצלח יותר.
**פרורי כוסמין מוזהבים ניתן להכין בבית. לוקחים שאריות לחם או חלה, פורסים לפרוסות דקות, אופים בחום של 180 מעלות עד שמתקבלים צנימים. טוחנים במעבד מזון. לאחר הטחינה מוסיפים שמן זית, מעט מלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה ואבקת שום. מערבבים היטב ומחזירים לתנור עד לייבוש. ניתן להוסיף בשלב זה שומשום אם מעוניינים בציפוי לשניצלים.
שירה אזולאי מלווה נשים לשינוי תזונה מתוך רוגע והנאה, מפתחת מתכונים בריאים וקלים להכנה עם דגש על טעם ונראות שישאירו אתכם עם טעם של עוד…