תבשיל מנחם של שעועית לבנה ,ירקות ,וקציצות בשר

4

מנות

זמן הכנה

15 דק

זמן כולל

60 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

מרק מנחם ובריא שהוא בעצם ארוחה מלאה! נשמר מעולה גם בהקפאה.

מצרכים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים או קצוצים
  • 8 כוסות ציר מרק או מים
  • 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כוס שעועית לבנה יבשה
  • 450 גרם בשר רזה טחון (או עוף טחון)
  • ½ כוס קמח שיבולת שועל
  • 1 ביצה
  • 3 כפות חלב סויה (או חלב שקדים)
  • 1 כוס עלי תרד טריים (אופציונלי)
  • מלח גס

אופן ההכנה

1.

מחממים שמן בסיר גדול על גבי אש בינונית. מוסיפים את הבצל, שום, גזר, וסלרי ומטגנים לכמה דקות.

2.

מוסיפים את ציר המרק (או המים), שעועית ותפוחי אדמה ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחד שרותח, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך שעה עד שעתיים (עד שהמרכיבים רכים).

3.

בינתיים, מערבבים את הבשר (או עוף) הטחון, קמח שיבולת שועל, ביצים, וחלב סויה. בעזרת הידיים, יוצרים כדורים קטנים מהתערובת. מכינים מחבת גדולה, מרססים במעט שמן, ומניחים מעל לאש גבוהה.

4.

מניחים את הקציצות במחבת ומבשלים עד להשחמה. מעבירים את הקציצות לסיר המרק, ומבשלים עוד 15 דקות נוספות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.מניחים את עלי התרד בתוך קעריות המרק ומעל יוצקים מהמרק החם ומגישים.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

אנטריקוט על האש עם גזר לבן קריספי

שיפודי בשר בתיבול מעורב ירושלמי

צלי צלעות בקר בחזרת

צלי צלעות בקר קלאסי

בריסקט בתנור עם תפוחים צלויים

בריסקט בתנור עם סילאן ומרינדה יבשה

אוזן אסאדו

סליידר לביבות תפוחי אדמה וכדורי הודו

סליידר לביבות תפוחי אדמה ופסטרמה

טאג'ין טלה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן