
5
מנות
זמן הכנה:
5 דק'
5 דק'
זמן הכנה כולל:
35 דק'
35 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
תפוחי האדמה האלה הם התוספת המושלמת לכל ארוחת עוף, בשר או דג – פריכים, טעימים, ומשדרגים כל מנה עיקרית בקלות.
מצרכים
- 700 גרם תפוחי אדמה קטנים
- שמן זית כתית מעולה
- 1 בצל סגול, פרוס דק
- 6 בצל ירוק, פרוס דק
- 2 פלפלים קלויים, פרוסים
- 6 שיני שום, קצוצות
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
1.
מבשלים את תפוחי האדמה בסיר סוטאז' רחב עם מים רותחים עד שהם כמעט מבושלים, כ-10 דקות מרגע הרתיחה. מסננים, מצננים ופורסים לפרוסות בעובי של כ-6 מ"מ. אין צורך לקלף.
2.
באותו סיר, מוסיפים שכבה דקה של שמן זית, ומקרמלים את הבצל הסגול עד שהוא מזהיב, כ-7–10 דקות.
3.
מנמיכים את האש לבינונית, מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ועוד מעט שמן זית. מתבלים במלח ופלפל.
4.
מטגנים עד שתפוחי האדמה נעשים פריכים, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את הבצל הירוק, הפלפלים הקלויים והשום, וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהשום מתרכך.
5.
מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה ובצל ירוק פרוס לפי הטעם.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!