
8
מנות
20 דק'
2 שעות ו5 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
אפשר פשוט לצלות תפוחי אדמה עם שמן זית וזעתר ולקבל תוצאה טעימה, אבל השיטה הזו היא הדרך הכי טובה להכין תפוחי אדמה מראש – היא אמנם לוקחת יותר זמן, אבל הטעם שווה כל רגע של הכנה, וזה טעים אפילו קר!
מצרכים
- 8 תפוחי אדמה בינוניים
- שמן זית כתית מעולה
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
- 1–2 כפות זעתר
- 1/4 כוס מיונז
- 1/2 כוס בצל ירוק פרוס דק
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כף גרידת לימון
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
תפוחי אדמה: מחממים תנור ל-200 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים את תפוחי האדמה עם שמן זית, מלח ופלפל עד שהם מצופים היטב.
מניחים על תבנית אפייה רחבה וצולים במשך כ-60 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר לטמפרטורת החדר כשעה. לאחר מכן, מעבירים למקרר ללילה שלם לצינון מלא.
למחרת, חותכים את תפוחי האדמה לפלחים.
מערבבים עם עוד שמן זית וזעתר, וצולים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 45 דקות לפחות, עד שהפלחים זהובים ופריכים.
מגישים עם מטבל בצל ירוק (לא חובה).
מטבל בצל ירוק ושום: מערבבים בקערה את המיונז, הבצל הירוק, גרידת הלימון והשום. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מצננים במקרר למשך שעתיים לפחות, ואפשר גם עד 3 ימים. מגישים לצד תפוחי האדמה.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!