12
מנות
זמן הכנה
15 דק
זמן כולל
35 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 1 כוס שמן זית
- 225 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קמח
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 1/2 כפית מלח
- 170 גרם חלווה, מחולק
- 1/4 כוס טחינה 100%
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 22*33 ס"מ (a4) בנייר אפיה.
בקערה קטנה מערבבים שמן זית עם השוקולד הקצוץ, וממיסים בבן מארי או במיקרוגל. מניחים בצד ומחכים שיתקרר.
בינתיים, בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית את הביצים עם הסוכר עד לקבלת צבע בהיר, כ 3-4 דקות.
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים .
מוסיפים את הקמח, קקאו, ומלח ומערבבים בזהירות .
שוברים חתיכות גדולות של חלווה ומניחים בתחתית התבנית, שומרים בצד 30 גרם של חלווה בשביל ההמשך.
שופכים את הבלילה לתבנית.
בעזרת כף, מניחים 12 תלוליות של טחינה מעל הבלילה.
בעזרת סכין או קיסם, מערבבים קצת את הטחינה עם בלילת השוקולד, ליצירת מראה משויש.
אופים במשך 20 דקות.
מייד אחרי שמוציאים את הבראוניז מהתנור, מפוררים מעל את החלווה שנשארה .
מחכים שיתקרר, לפחות שעה, לפני שחותכים ומגישים / מעבירים לכלי אחסון.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!