דג פיקטה

4

10

זמן הכנה

זמן הכנה: 20 דק' דק

זמן כולל

זמן הכנה: 20 דק' דק

רמת קושי: קלה

פרווה

במקום עוף עם צלפים, לימון, ויין – עשינו את זה עם דג. מתקבלת מנה קלילה שאפשר להגיש גם לצד תוספת חלבית.

מצרכים

  • 4 (170 גרם) מנות פילה דג לבן
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • ¼ כוס קמח
  • 1 כף שמן זית
  • ⅓ כוס יין לבן יבש
  • ¼ כוס מיץ לימון טרי
  • ¼ כוס צלפים מסוננים
  • ¼ כוס פטרוזיליה טריה קצוצה

אופן ההכנה

1.

מתבלים את הדג עם מלח ופלפל. בקערה נמוכה שמים את הקמח. טובלים את הדג בקמח לציפוי , ומנערים את המיותר.

2.

מחממים 1 כף שמן במחבת גדולה. מוסיפים את הדג ומבשלים עד להזהבה ובישול מוחלט, כ -3 דקות על כל צד.

3.

מעברים את הדג לצלחת. למחבת החמה, מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, ומגרדים את השאריות מתחתית המחבת. מוסיפים את הצלפים ומיץ הלימון ומערבבים, אם צריך - ניתן להוסיף מעט מים בשלב זה. מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים לפי הטעם עם מלח ופלפל. יוצקים את הרוטב מעל לדג ומגישים.

4.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלמון צלוי על מצע תרד מאודה

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן