
6
מנות
זמן הכנה
15 דק
זמן כולל
45 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
הסלק גבוה בויטמין C , סיבים, ומינרלים חיוניים כמו פוטסיום (לתפקוד בריא של מערכת העצבים והשרירים), ומנגן (טוב לעצמות, כבד, כליות וללבלב).
מצרכים
- 1 בצל קטן
- 3 סלקים מבושלים
- ¾ כוסות קינואה אדומה מבושלת
- 2 ביצים
- 2 שיני שום, כתושות
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כפית אבקת צ'ילי או צ'יפטול (אופציונלי)
- ½ כפית מלח גס
- ½ - ¾ כוס פירורי לחם מחיטה מלאה
- 6 לחמניות/ באנים להמבורגר מחיטה מלאה
- להגשה: 6 ביצות עין מטוגנות, 170 גרם גבינת עיזים (אופציונלי), 1 צרור ארוגולה
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
2.
מכניסים את הסלק למעבד המזון וקוצצים דק, נזהרים לא לטחון מידי שלא יהפך לרסק. מעבירים את הסלק הקצוץ לקערה עם הבצל. מוסיפים את הקינואה, 2 ביצים, שום, מיץ לימון, צ'יפטול, מלח, ופירורי לחם ומערבבים . אם התערובת רכה מידי, מוסיפים עוד פירורי לחם.
3.
יוצרים מהתערובת 6 קציצות המבורגר ומניחים על התבנית המוכנה. אופים למשך 15 דקות. הופכים בזהירות , מרססים בשמן את הצד השני, ואופים 15 דקות נוספות.
4.
מוציאים את ההמבורגרים מהתנור, ומחכים כמה דקות לפני הרכבת הלחמניה. בינתיים מטגנים את הביצים.
הצעת הגשה: מורחים את גבינת העיזים על חצי הלחמניה/באן , מניחים מעל את ההמבורגר, ביצה, ארוגולה, וסוגרים עם החצי השני של הלחמניה.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!