מרק בצל צרפתי

4

מנות

זמן הכנה

15 דק

זמן כולל

105 דק

רמת קושי: קלה

חלבי

יש כאלה שאוהבים הרבה גבינה מומסת בתוך מרק הבצל שלהם, ויש כאלה שמעדיפים אותו צלול. כך או כך, המתכון הזה למרק בצל צרפתי הוא מדהים. אבל המלצה שלי – לכו על זה עד הסוף, ותוסיפו גבינה!

מצרכים

  • 4 בצלים גדולים, פרוסים
  • 4 כפות חמאה
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 2 כפות קמח
  • 8 כוסות מים
  • 3 כפות אבקת מרק בצל
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • להגשה: גבינה + לחם צרפתי / באגט, פרוס וקלוי.

אופן ההכנה

1.

בסיר גדול מטגנים את פרוסות הבצל בחמאה על גבי אש בינונית במשך כ-8 דקות, או עד שהבצלים מתקרמלים ומקבלים צבע חום-זהוב.

מקפידים לערבב תוך כדי על מנת שהבצל לא יישרף.

2.

מוסיפים את היין וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות.

3.

מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים.

4.

תוך כדי עירבוב על מנת למנוע היווצרות של גושים, מוסיפים את המים, אבקת מרק בצל, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

5.

מנמיכים את האש , מכסים את הסיר, ומבשלים על חום נמוך במשך שעה וחצי.

6.

מוזגים את המרק לקערות ומגישים עם גבינה ולצד הלחם.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

מרק סלרי מוקרם

קניידלך רכים ומושלמים

מרק תפוחי אדמה תימני

מרק "עוף" פרווה (וטבעוני!)

קניידלך טבעוני

מרק כתום שלא תפסיקו לקבל עליו מחמאות

מרק קישואים קל

מרק פטריות קישואים ותפוחי אדמה

קרוטונים שאי אפשר להפסיק לנשנש!

מרק שמנת ערמונים

תגובות

  1. אשירה01:5516/10/2024
    ממש טעים
    • sara08:3516/10/2024
      תודה:)
  2. אמא אחת01:1316/10/2024
    האם חייב את היין? והאם ניתן להמיר את החמאה בשמן או מרגרינה?
    • sara06:5622/10/2024
      ניתן לוותר על היין, אבל הוא בהחלט משדרג. עבור גרסה פרווה אפשר להחליף את החמאה ב- 2 כפות שמן קנולה או שמן זית.

הוספת תגובה

דילוג לתוכן