
4
מנות
זמן הכנה
15 דק
זמן כולל
105 דק
רמת קושי: קלה
חלבי
יש כאלה שאוהבים הרבה גבינה מומסת בתוך מרק הבצל שלהם, ויש כאלה שמעדיפים אותו צלול. כך או כך, המתכון הזה למרק בצל צרפתי הוא מדהים. אבל המלצה שלי – לכו על זה עד הסוף, ותוסיפו גבינה!
מצרכים
- 4 בצלים גדולים, פרוסים
- 4 כפות חמאה
- 1 כוס יין לבן יבש
- 2 כפות קמח
- 8 כוסות מים
- 3 כפות אבקת מרק בצל
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- להגשה: גבינה + לחם צרפתי / באגט, פרוס וקלוי.
אופן ההכנה
1.
בסיר גדול מטגנים את פרוסות הבצל בחמאה על גבי אש בינונית במשך כ-8 דקות, או עד שהבצלים מתקרמלים ומקבלים צבע חום-זהוב.
מקפידים לערבב תוך כדי על מנת שהבצל לא יישרף.
2.
מוסיפים את היין וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות.
3.
מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים.
4.
תוך כדי עירבוב על מנת למנוע היווצרות של גושים, מוסיפים את המים, אבקת מרק בצל, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
5.
מנמיכים את האש , מכסים את הסיר, ומבשלים על חום נמוך במשך שעה וחצי.
6.
מוזגים את המרק לקערות ומגישים עם גבינה ולצד הלחם.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר