
40
סיגרים
זמן הכנה
20 דק
זמן כולל
60 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
שכבות דקות ואווריריות של בצק פילו עם מילוי שוקולד חם ונמס – הקינוח הזה מזכיר במעט את הבקלוואה ומילויה המתוק עם שקדים. לשילוב של חם וקר, הגישו אותם ישר מהתנור לצד גלידת וניל.
מצרכים
- 85 גרם שוקולד 70% קקאו, קצוץ
- 1/3 כוס שמנת מתוקה או תחליף פרווה
- 1/4 כוס שקדים טחונים
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 1 כף קורנפלור
- 1 ביצה
- 10 דפי בצק פילו בגודל 23x71 ס"מ
- 7 כפות מרגרינה (או חמאה)
- 1/2 1 כוסות ועוד 2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
מילוי קרם השוקולד: מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה קטנה. מחממים את הריצ' / או את השמנת המתוקה לרתיחה בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה.
מסירים מהאש ושופכים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ. טורפים עד שהשוקולד נמס לחלוטין והתערובת חלקה.
מוסיפים את השקדים, אבקת הסוכר והקורנפלור. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.
הרכבה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
מניחים את דפי הפילו על משטח עבודה וחותכים לריבועים בגודל 15 ס''מ. מכסים במגבת מטבח נקייה.
מניחים ריבוע פילו אחד על משטח העבודה ומורחים עליו מעט חמאה.
מניחים כף מהמילוי באחד מקצות הריבוע. מגלגלים מעל המילוי, מקפלים את הצדדים לכיוון המרכז וממשיכים לגלגל עד יצירת סיגר.
מעבירים את הסיגרים המגולגלים לתבניות האפייה המוכנות ומפזרים מעל אבקת סוכר.
אופים במשך כ-15 עד 20 דקות, עד להזהבה קלה, ומגישים מיד.
טיפ:
לפני האפייה, ניתן לעטוף את הסיגרים היטב בניילון נצמד ולהקפיא עד חודש. כאשר רוצים להשתמש, מוציאים מהמקפיא ומניחים ישירות על תבנית אפייה. אופים במשך כ-20 עד 25 דקות.
Source: And Then There Was Cake
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!