4
מנות
זמן הכנה
7 דק
זמן כולל
102 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
לארוחה חלבית – מומלץ מאד לשדרג עם ההקרמה.
מצרכים
- 1 כף + 2 כפות שמן זית
 - 6 שיני שום קצוצות
 - 1 בצל גדול, קצוץ
 - 3 גזרים חתוכים גס
 - 2 בטטות גדולות , חתוכות לקוביות גדולות
 - חתיכת דלעת (לא חובה)
 - 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לרבעים
 - 1 גבעול סלרי אמריקאי ללא העלים
 - 1 צרור קטן כוסברה
 - 2 גבעולי בצל ירוק
 - 2 כפות אבקת מרק עוף
 - מלח ופלפל ,לפי הטעם
 - מעט כורכום (לא חובה)
 - לגרסה חלבית: 1 שמנת מתוקה
 - להגשה: גרעיני דלעת קלופים ו/או קרוטונים (לא חובה)
 
אופן ההכנה
1. 
בסיר קטן בנפח של כ - 2.5 ליטר מטגנים ב-1 כף שמן את השום והבצל עד להזהבה בלבד.
2. 
מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת כל הירקות לסיר.
מוסיפים מים לסיר עד לכיסוי מוחלט של הירקות.
3. 
מרתיחים על אש גבוהה ומבשלים כשעה וחצי.
4. 
מוסיפים את התבלינים ומבשלים 5 דקות נוספות.
5. 
טוחנים בעזרת בלנד מוט עד לקבלת מרקם חלק.
6. 
לגרסה חלבית: מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
7. 
מגישים עם גרעיני דלעת / קרוטונים.