מרק אטריות סובה

6

מנות

זמן הכנה

20 דק

זמן כולל

40 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

מצרכים פשוטים מתאחדים ליצירת מרק אסייתי בריא ומרהיב. שימו לב להקפיד על בישול נכון של הביצים קשות!

מצרכים

  • 8 כוסות ציר ירקות
  • 30 גרם פטריות שיטאקי מיובשות, ללא גבעולים
  • 1–2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 3 שיני שום מגורדות או 6 קוביות קפואות
  • 450 גרם אטריות סובה מכוסמת או ספגטי מחיטה מלאה, מבושלות לפי הוראות האריזה
  • 1 כוס פטריות שיטאקי טריות פרוסות, ללא גבעולים
  • 3 כוסות קוביות דלורית קפואה או טריה
  • 3 כוסות עלי קייל קרועים
  • 1 חלפיניו, פרוס דק
  • 225 גרם טופו קשה, חתוך לקוביות
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • לקישוט: ביצים קשות רכות פרוסות
  • נבטים
  • שומשום
  • שמן שומשום קלוי

אופן ההכנה

1.

בסיר גדול מבשלים על להבה נמוכה את ציר הירקות, הפטריות המיובשות, הג'ינג'ר והשום, כשהסיר מכוסה, במשך כ-20 דקות – עד שהפטריות מתרככות.

2.

מוציאים את הפטריות ומניחים להן להתקרר מעט. פורסים את הפטריות.

3.

מסדרים את האטריות, פטריות השיטאקי, הדלורית, הקייל, החלפיניו והטופו בקערות אישיות או בקערה גדולה אחת. יוצקים מעל את הציר החם.

4.

מקשטים בביצים, נבטים, שומשום, וזילוף של שמן שומשום קלוי.

מתכונים נוספים

מרק סלרי מוקרם

קניידלך רכים ומושלמים

מרק תפוחי אדמה תימני

מרק "עוף" פרווה (וטבעוני!)

קניידלך טבעוני

מרק כתום שלא תפסיקו לקבל עליו מחמאות

מרק קישואים קל

מרק פטריות קישואים ותפוחי אדמה

קרוטונים שאי אפשר להפסיק לנשנש!

מרק שמנת ערמונים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן