המבורגר שעועית אדומה וגאודה עם צ'יפס גזר

6

המבורגרים

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

50 דק

רמת קושי: קלה

חלבי

אחרי המתכון המוצלח שעשינו להמבורגר שעועית ירוקה, יצרנו את ההמבורגר הזה עם שעועית אדומה וגבינת גאודה. בזמן שההמבורגרים נאפים, אפשר לצלות את הגזרים על אותו התבנית. הבורגרים נשמרים מעולה בהקפאה.

מצרכים

המבורגר שעועית אדומה וגאודה
  • 1 (425 גרם) קופסת שימורי שעועית אדומה
  • 1 בצל, מגורד
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים דק
  • 1 ביצה
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף אורגנו
  • 1 כוס בטטה מבושלת ומעוכה
  • 1 כוס גבינת גאודה מגורדת
  • 1 כפית מלח גס
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כף שמן זית
  • 6 לחמניות / באנים מחיטה מלאה / ללא גלוטן
  • תוספות לבחירה: פרוסות אבוקדו, פרוסות עגבניה, פרוסות בצל סגול, עלי חסה
צ'יפס גזר
  • 900 גרם גזר
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

המבורגר 

1.

מחממים תנור ל 204 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. 

2.

שופכים את השעועית לקערה, ומועכים בעזרת מזלג. מוסיפים את הבצל המגורד, אגוזים, ביצה, פפריקה, אורגנו, בטטה, גבינה, מלח ופלפל ומערבבים.

3.

יוצרים קציצות מהתערבות. מרססים שמן זית על התבנית ומניחים עליהם את קציצות ההמבורגר. אופים למשך 40 דקות, והופכים פעם אחת באמצע האפיה.

4.

מגישים את ההמבורגר בתוך לחמניה/ באן עם פרוסות אבוקדו, בצל, עגבניה וחסה , לצד צ'יפס גזר.

צ'יפס גזר

1.

 בעזרת סכין חדה חותכים את הגזרים לצ'יפס.

2.

מערבבים את הגזרים עם שמן זית ,מלח, ופלפל. מניחים על התבנית את הגזרים בשכבה אחידה.

3.

אופים 20-30 דקות עד שנהיה קריספי אבל לא חום, והופכים פעם אחת באמצע האפיה . מוציאים מהתנור ונהנים לצד ההמבורגר וקטשופ ביתי.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

אנטריקוט על האש עם גזר לבן קריספי

קציצות עוף

סלמון צלוי על מצע תרד מאודה

שיפודי בשר בתיבול מעורב ירושלמי

פסטה פסטו עם עוף

צלי צלעות בקר בחזרת

צלי צלעות בקר קלאסי

בריסקט בתנור עם תפוחים צלויים

בריסקט בתנור עם סילאן ומרינדה יבשה

עוף שלם צלוי

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן