70
רוגעלך
זמן הכנה:
30 דק
זמן כולל:
165 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 1 קילו קמח כרגיל
- 350 גרם קמח אורז לבן
- 150 גרם סוכר
- 3 כפות שמרים
- 1 כף מלח
- 2 כוסות מים פושרים (ועוד קצת לפי הצורך, אם צריך)
- 180 מ"ל שמן
- 3 ביצים L
- מלית לבחירה - ממרח שוקולד איכותי, קרם חלבה וכו'
- 150 גרם סוכר
- 180 מ"ל מים
אופן ההכנה
הכנת הבצק: שמים בקערה מלח ומעליו את יתרת הרכיבים למעט השמן.
מתחילים ללוש בצק וכאשר הקמח נבלע במים מוסיפים את השמן.
לשים במיקסר במשך מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד. הבצק דביק מעט אבל אחיד, דביק במידה שלא נדבק לידיים משומנות.
אם הוא דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח אורז ואם יבש מדי- עוד קצת מים
מניחים בקערה משוחה בשמן ומושחים בשמן את פני הבצק מלמעלה.
מכסים בניילון ומתפיחים כשעתיים.
מרדדים חלקי בצק לעיגול.
מורחים במלית כלשהי ומגלגלים לרוגעלך.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ומשהים להתפחה כ-25 דקות.
מורחים בביצה טרופה.
אופים ב 190 מעלות כ-20 דקות להשחמה נאה.
הכנת הסירופ: (בזמן שהרוגעלך בתנור)
מבשלים יחד מים וסוכר עד להמסה מלאה של הסוכר.
מוציאים את הרוגעלאך מהתנור ומושחים בסירופ סוכר.
תנאי אחסון: בקופסא בחוץ יומיים. בהקפאה לאורך זמן
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!