סלמון בזעתר עם כרובית צלויה ויוגורט

4

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

65 דק

רמת קושי: קלה

חלבי

ההשראה למתכון הזה מגיע מהצ'אט האינדי והפאטה הלבנונית. שניהם מנות המכילות גרגרי חומוס מתובלים חמים מעל לחם או צ'יפס קריספי, שנאכלים יחד עם רוטב יוגורט קריר. אפשר להתאים את המתכון הזה בקלות לירקות האהובים עליכם, כל ירק שיכול להאפות בתנור , כגון דלורית או חציל, יוכל להתאים כאן. אפשר גם להכין את המנה הזאת ללא הסלמון ולהגיש מעל לאורז כסלט לארוחה צמחונית .

מצרכים

  • 4 כוסות פרחי כרובית קטנים (ככל שיהיו קטנים יותר, יתבשלו מהר יותר)
  • 3 כפות שמן זית, מחולק
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 1 כוס יוגורט יווני דל שומן
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית כמון
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות טחינה
  • 680 גרם סלמון
  • 2 כפות זעתר ג'יימי גלר
  • 2 פיתות מקמח מלא, קרועות לחתיכות
  • 1 ( 425 גרם) קופסת שימורי גרגירי חומוס, שטופים ומסוננים
  • לעיטור: צנוברים קלויים, פטרוזיליה / כוסברה קצוצה, זעתר

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפיה. מניחים את הכרובית על תבנית אחת ומזלפים ב -1 כף שמן זית.  מפזרים מלח ופלפל ומערבבים לציפוי. צולים בתנור למשך 20 עד 30 דקות עד שזהוב.

2.

 בינתיים בקערה קטנה מערבבים את היוגורט, כמון, מיץ לימון, טחינה, ומעט מלח .מניחים בצד.

3.

 על התבנית השניה מניחים את הסלמון. מזלפים עם 1  כף שמן זית ומפזרים 1 כף זעתר.  כשהכרובית בתנור מזהיבה,  מוסיפים לתבנית את קרעי הפיתה וגרגירי החומוס.  מזלפים עם 1 כף שמן זית ומפזרים מעל 1 כף זעתר. מכניסים את שתי התבניות לתנור וצולים למשך 15 עד 20 דקות עד שהסלמון אפוי לגמרי, הפיתה קריספית מעט, וגרגרי החומוס חמים.

4.

 כשהכל מוכן, מגישים: מפזרים את קרעי הפיתה על צלחת, ומעל מניחים את הכרובית הצלויה, גרגרי החומוס, ורוטב היוגורט,  לצד הסלמון. מעטרים עם תוספות שאוהבים. 

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלמון צלוי על מצע תרד מאודה

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן