דג בקלה אפוי עם תפוחי אדמה ושעועית ירוקה

4

מנות

זמן הכנה

20 דק

זמן כולל

75 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

אם מכינים עם פרוסות תפוחי אדמה דקות כמו בתמונה, יש להשתמש ב2 תבניות. אם חותכים את תפוחי האדמה לקוביות תבנית אחת תספיק.

מצרכים

  • 2 תפוחי אדמה גדולים, שטופים היטב, פרוסים דק או חתוכים לקוביות
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 4 (170 גרם) דג בקלה או דג לבן אחר בשרני
  • 450 גרם שעועית ירוקה טריה או קפואה
  • ½ כוס בצל מקורמל ( כ-2 בצלים)
  • לעיטור: פרוסות לימון

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל 230 ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים את תפוחי האדמה על התבנית. מזלפים 2 כפות שמן זית ומערבבים לציפוי. מתבלים במלח ופלפל . מכניסים לתנור וצולים למשך 20 דקות. מנערים את התבנית כדי לערבב את תפוחי האדמה ומחזירים לתנור ל 20 דקות נוספות.

2.

מזיזים את תפוחי האדמה לצד התבנית .מייבשים את הבקלה על ידי טפיחות בנייר מגבת. מניחים את הדג במרכז התבנית ואת השעועית הירוקה בצד השני של התבנית. מזלפים מעל הדג והשעועית את 2 כפות שמן זית הנותרים ומתבלים במלח ופלפל.

3.

אופים עד שכל חלקי הדג באותו צבע ונראים מוכנים , כ-10 דקות. 

מגישים את הדג עם הבצל המקורמל לצד השעועית הירוקה ותפוחי האדמה.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלמון צלוי על מצע תרד מאודה

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן