דג מקסיקני קריספי

6

מנות

זמן הכנה

15 דק

זמן כולל

25 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

כל הדגים הלבנים הם מקור מעולה לחלבון רזה. מחקרים הראו שצריכה גבוהה של דגים לבנים משפרים את לחץ הדם, מנמיכים כולסטרול, ויכולים לעזור בשמירה על המשקל. הצעת הגשה: לצד קרם אבוקדו (מתכון מצורף בהמשך) וסלסה עם אורז חום או כמילוי לטאקוס.

מצרכים

דג קריספי
  • ½ כפית מלח גס
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 חלבון ביצה טרוף עם 1 כף מים
  • 1 כוס מסה הרינה / או ½ כוס קמח תירס + ½ כוס קמח מלא
  • 1 כפית כמון
  • 6 כפות שמן זית, מחולק
קרם אבוקדו
  • 2 אבוקדו
  • ½ כוס יוגורט בטעם טבעי
  • מיץ מ-2 ליים (או לימונים)
  • מלח גס

אופן ההכנה

1.

קרם אבוקדו

2.

מתבלים את הדג במלח ופלפל.

3.

מכינים כלי עם הביצה, וכלי נוסף עם המסה הרינה (או קמח תירס מעורבב עם קמח מלא) .

4.

טובלים את הדג בביצה, ואז במסה הרינה ומניחים בצד.

5.

 מחממים מחבת סוטאז' גדולה על אש בינונית -גבוהה.

6.

מוסיפים 3 כפות שמן זית ו 3 חתיכות דג.

7.

מבשלים 3 דקות על כל צד או עד שהדג מבושל לגמרי. מעבירים את הדג לצלחת עם נייר סופג, וחוזרים על פעולת הטיגון עם השמן וחלקי הדג הנותרים.

8.

קרם אבוקדו: טוחנים בבלנדר את האבוקדו, יוגורט, ומיץ ליים עד למרקם חלק. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.

מגישים את הדג לצד קרם האבוקדו.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלמון צלוי על מצע תרד מאודה

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן