מקלות סלמון וזוקיני

4

מנות

זמן הכנה

15 דק

זמן כולל

35 דק

רמת קושי: קלה

חלבי

נגיסי הדג האלה עשירים באומגה -3 כי הם עשויים מסלמון. הגישו לצד זוקיני בציפוי פרמז'ן וקבלו ארוחה מהירה וקלה להכנה בתבנית אחת. ניתן להמיר את הזוקיני בשעועית ירוקה או ברוקולי.

מצרכים

  • 2 חלבוני ביצה, טרופים עם 2 כפות מים
  • ½ 1 כוסות פירורי פנקו (אפשר גם מחיטה מלאה)
  • צרור עירית קצוצה / או ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מלח גס
  • פלפל שחור גס
  • 680 גרם פילה סלמון ללא העור חתוך למקלות
  • ½ כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
  • 2 זוקיני גדולים, חתוכים למקלות
  • ¼ כוס יוגורט יווני בטעם טבעי , דל שומן (אופציונלי) 2 כפות חרדל דיז'ון (אופציונלי)

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.

2.

שמים את תערובת החלבונים בכלי נמוך. בכלי נמוך נוסף, מערבבים את פירורי הפנקו, עירית, מלח ופלפל. טובלים את מקלות הדג בביצה ומצפים היטב ואז טובלים בתערובת הפירורים. מניחים על התבנית המוכנה.

3.

מוסיפים את הפרמז'ן לפירורי הפנקו הנותרים. טובלים את מקלות הזוקיני בביצה ואז בפירורים ומוסיפים לתבנית.

4.

צולים בתנור למשך 15-20 דקות, והופכים פעם אחת באמצע האפיה.

בינתיים, מערבבים את היוגורט עם החרדל ומגישים כמטבל (אופצינאלי).

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלמון צלוי על מצע תרד מאודה

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן