זהו מתכון מקורי מחברתי הטובה מונֶה. ערב אחד אחרי העבודה הגעתי אליה לארוחת ערב, והיא הכינה את הסלמון הזה. במשך שנים רציתי את לטעום את זה שוב, ולבסוף קיבלתי אותו שוב כשניסינו אותו לספר הבישול.
הכפילו את כמות הרוטב והגישו לצד המנה לטבילה.
מצרכים
6 פילה סלמון, כ-1.35 ק'ג
1 חתיכת ג'ינג'ר בגודל 5 ס'מ, קלופה וקצוצה
4 כפות חרדל בסגנון דיז'ון
1 כף שום כתוש
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל-220 מעלות .
מרססים תבנית בגודל 23X33 ס"מ בתרסיס שמן למניעת הידבקות.
2.
שוטפים את הסלמון ומייבשים אותו בטפיחות עדינות. מניחים בתבנית המוכנה.
3.
בקערה קטנה טורפים יחד את הג'ינג'ר, החרדל, השום, שמן הזית, המלח והפלפל עד לקבלת מרקם קרמי. יוצקים את התערובת מעל הסלמון.
4.
אופים ללא כיסוי בחום של 220 מעלות כ-10 עד 12 דקות.
מסדרים על צלחות אישיות ומגישים.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!